Noili ďalej rastie: Investícia od Crowdberry investorov a nová produktová línia s Danielou Peštovou

14. 11. 2022

Noili ďalej rastie: Investícia od Crowdberry investorov a nová produktová línia s Danielou Peštovou
  • Získaná investícia spolu s kapitálom z investičného fondu CB Growth ONE znamená pre firmu cez 0,5 mil. eur vo forme rastového kapitálu.
  • Noili pokračuje v expanzii: V Prahe uviedla novú produktovú líniu, ktorá vznikla v spolupráci s Danielou Peštovou.

Slovenská kozmetická značka Noili pôsobiaca v oblasti prírodnej starostlivosti o pleť pokračuje v raste. V investičnej kampani dosiahla stanovený cieľ a kapitál získaný z investičného fondu CB Growth ONE tak doplnila o ďalších 267-tisíc eur od 30 investorov zo Slovenska, Česka, ale aj zahraničia. Investíciu využije na spolufinancovanie vývoja nových produktov, na ktorom spolupracovala so svetovou topmodelkou Danielou Peštovou.

„Vďaka investícii z Crowdberry sme mohli naštartovať výnimočnú spoluprácu s Danielou Peštovou. Vytvorili sme novú produktovú líniu noili x D.P., ktorá prirodzene dopĺňa existujúce portfólio. Je tvorená z čisto prírodných látok, čo je pre nás dôležité z hľadiska ohľaduplnosti voči životnému prostrediu. Od tejto spolupráce očakávame významné zviditeľnenie značky Noili nielen na českom a slovenskom trhu, ale aj v zahraničí,“ hovorí Zuzana Gyárfášová, zakladateľka Noili.

Nová produktová línia je výsledkom niekoľkomesačného vývoja, na ktorom sa Daniela Peštová priamo podieľala. Výrobu zverila značka už osvedčenej slovenskej spoločnosti Liqoil, za ktorou stojí chemická technologička Ivana Sák Dokupilová. Produkty noili x D.P. sú vhodné pre všetky typy pleti a sú vytvorené tak, aby dokázali spomaliť nezvratný proces starnutia pleti. Na trh boli uvedené začiatkom novembra, predaj bol spustený v e-shope Noili a prostredníctvom B2B partnerov.

Noili má vo svojom segmente už etablovanú pozíciu na domácom trhu a kontinuálne rastie, medziročne na tržbách až +200 %. V posledných mesiacoch sa Noili darí rozširovať pôsobenie aj v Českej republike, aktuálne tento trh tvorí 35 % tržieb.

„Vzhľadom na dynamický vývoj odvetvia organickej starostlivosti o pleť sa dá predpokladať, že sa značke podarí čoskoro naplniť jej medzinárodné ambície. V kontexte rastúceho trendu zdravého životného štýlu a ekologických prístupov to predstavuje priestor na zvyšovanie hodnoty značky, na čo nakoniec zareagovali aj investori,” hovorí Natália Jašková, investičná manažérka Crowdberry.

Investícia tohto typu investorom zároveň v súčasných podmienkach zabezpečuje aj ochranu pred infláciou, keďže produkty Noili patria do prémiovejšieho segmentu a spoločnosť disponuje zákazníckou bázou s nižšou cenovou elasticitou dopytu.

Chcete podporiť v raste ďalšie slovenské a české firmy?
Pozrite sa na otvorené príležitosti