Andy Varhol a Tomáš Kirňák . Čo majú spoločné?

22. 4. 2024

Andy Varhol a Tomáš Kirňák . Čo majú spoločné?

Slovenský a zároveň svetový softvér UNIMUS má tisícky verných zákazníkov, medzi ktorých patria známe globálne firmy. Z Košíc dokážu manažovať viac ako milión zariadení po celom svete, 40 % zákazníkov majú v USA, existujú dokonca ostrovy v Pacifiku, ktorých celá sieť je postavená iba na Unimuse, od košickej spoločnosti Netcore. Wow!  

Lenivosť ľudí je cesta k úspechu: 90 % práce vie nahradiť softvér

Predstavte si, že sa vám vo firme pokazí tlačiareň pripojená na wifi sieť. Znamená to jej výmenu, konfiguráciu nastavení, aktualizáciu softvéru, pripojenie na bezdrôtovú sieť a jej reinštalovanie v nastaveniach pre každého užívateľa. A keď je ešte na 5. poschodí, sieťový správca sa nabehá a nadiskutuje so zamestnancami aj celý deň. Nie so softvérom UNIMUS od spoločnosti Netcore.  

Trh sieťového manažmentu je zastaralý a dokonca aj dnes sa viac ako 90 % nastavovania siete a jej zariadení robí manuálne. Je však mimoriadne veľký, kdeže všetky firmy, úrady či organizácie potrebujú dátovú sieťovú infraštruktúru – a teda majú aj správcu siete. A 

Investičná príležitosť financovania svetového IT riešenia s úrokovým výnosom 9,5 % p.a.
Investujte do Netcore

Aktuálne sa softvér UNIMUS, predávaný ako služba (SaaS), radí medzi TOP 5 niche globálnych riešení, ktoré rozvíjajú aj IT korporáty ako CISCO alebo SolarWinds. 

Investícia do svetového IT riešenia 

Keďže ich zákaznícka báza po celom svete aktívne rastie, potrebujú financovanie na onboarding nových zákazníkov a ďalšie škálovenie ich softvérovej služby. Investori tak môžu financovať firmu celkovo až do výšky 700 tisíc EUR s celkovým úrokovým výnosom ~ 9,5 % p.a. Cieľom je i refinancovať existujúcu pôžičku od banky. Financovanie je pritom plne zabezpečené, rovnako ako v banke. Firma ručí dokonca zakladateľovou nehnuteľnosťou, svojimi pohľadávkami a notárskou zápisnicou.  

Finančný profil spoločnosti je pritom ukážkový. Firma je zisková, ročne získava stovky nových zákazníkov, ktorí platia ročné poplatky za službu na obdobie 3 až piatich rokov cez firemné kreditné karty. Dosahuje priemerný medziročný rast tržieb vyše 49 % a do roku 2026 zdvojnásobí svoje tržby na vyše 2,4 mil. Eur.  

Lokálny startup z Košíc bez lokálnych zákazníkov, ktorý vyrástol do sveta 

Spoločnosti v roku 2020 ešte ako maličkému startupu poskytol rastový kapitál investičný fond CB Investment Management vo výške 600-tisíc Eur. Tým sfinalizovala vývoj produktu a rozbehla predaj prvým zákazníkom.  

Na základe dlhodobého rastového plánu a požiadaviek od mimoriadne lojálnych zákazníkov začala firma vývoj nadstavby software-u s  názvom ARKMAP, ktorý doplní portfólio produktov firmy. Začiatok predaja sa očakáva na prelome 2024. Produkt ARKMAP bude slúžiť na vizualizáciu a  mapovanie kapacít IT sietí. 

Financovanie od privátnych investorov - veriteľov 

Investori Crowdberry sa môžu stať bankármi. Firma totiž ďalšieho spolumajiteľa už nehľadá. Je dostatočne kapitálovo vybavená a budúci rast už plánuje financovať výlučne z vlastných zdrojov a z bankového alebo súkromného dlhového financovania. K tomu jej pomáhajú existujúci a noví zákazníci, ktorí neustále navyšujú tržby a softvérovú službu využívajú dlhé roky. Ročne ich odchádza len niečo do 3 %, a to najmä z dôvodu ukončenia činnosti alebo zlúčenia s inými firmami. Investori sa tak stanú veriteľmi stabilnej firmy, ktorá vo svojej histórii vždy doručila svoj rozpočet.    

Chcete investovať lokálne s výnosom až 9,5 % p.a.?
Investujte do Netcore

Lokálne investovanie už využívajú tisícky Slovákov a Čechov, ktorí chcú investovať lokálne, s nadpriemerným výnosom a pritom transparentne a do preverených firiem. Navyše s pozitívnym dopadom na domáci ekosystém, zamestnanosť a ekonomiku. Pridajte sa k nim aj vy, teraz v investičnej príležitosti, ktorá ponúka zaujímavý fixný ročný výnos so zabezpečením.  

Crowdberry 

Sme investičná platforma umožňujúca súkromným investorom priame investície do konkrétnych firiem a nehnuteľností zo Slovenska a Česka. Od roku 2015 ukazujeme Slovákom ako investovať lokálne. Doteraz sme poskytli viac ako 100 firmám rastový kapitál v celkovej hodnote viac ako 100 miliónov Eur. Po získaní európskej ECSP licencie sme priniesli kreditné (dlhové) financovanie, ktoré dopĺňa roky zabehnuté investovanie do privátneho rastového kapitálu (spoluvlastníctva). Dlhové financovanie prostredníctvom investorského úveru využije Unimus by Netcore na akceleráciu expanzie firmy.